lørdag 8. november 2008

First Lego League

Skjelnan skole har i flere år deltatt i denne happeningen. Utgangspunktet er å vekke realfagsinteressen hos elever fra 10 - 16 år, og arbeidsverktøyet er LEGO og PC.
Lego er svært populært blant barn, og Lego-konsernet har vært flinke til å tilpasse sine produkter til barn opp til 16 år. For noen år tilbake startet Lego sitt education-konsespt, gjennom det vi kaller for robolego.

Robolego er teknisk lego, der man bygger legoroboter og programmerer dem til å gjøre hva man vil gjennom et dataprogram. En viktig brikke i dette konseptet er en "minicomputer", kalt RCX eller NXT. Dvs en liten Legokloss-pc som vi sender dataprogrammet til.

First Lego League er et 8 - ukers langt prosjekt der elevene samarbeider om å løse et gitt oppdrag på henholdsvis robotbanen og teori.

I praksis innebærer dette en 8 - ukers lang forskningsprosess for eleven, der læreren er veileder, og man i stor grad selv må finne løsninger. Mange elever synes dette er vanskelig. Skal ikke læreren gi oss fasiten? Siden prosjektet er todelt må man bla lære seg programmeringsspråket til Robolab, samt konstruere roboter som skal være stabile og fleksible. Den teoretiske delen av prosjektet innbyr til både forskning på konkrete problemstillinger og spredning av kunnskap.

I år omhandlet First Lego League - klima. Et superaktuelt tema som angår oss alle. Les mer i bloggen til Fll08, eller se på nettsidene til hjernekraft.

Rolf - Erik

Ingen kommentarer: